Klozetten 75 kat daha pis, salonda baş köşede duruyor! Karbonat tek çaresi

Kanepeler, Evdeki En Büyük Mikrop Yuvalarından Biri Olabilir!

Ev temizliği konusunda genellikle banyo ve tuvaletlere odaklanılır ancak yapılan yeni bir araştırma, kanepelerin evdeki en büyük mikrop kaynaklarından biri olabileceğini ortaya koydu.

Kanepeler Ölü Deri Hücreleri ve Yiyecek Artıklarıyla Dolu!

Melbec Mikrobiyoloji ve Kanepe Kulübü tarafından yapılan bir çalışma, evdeki kanepe yüzeylerinin 100 santimetrekarelik alanda ortalama 508.883 bakteri barındırdığını gösterdi. Bu bakteriler genellikle ölü deri hücreleri ve yiyecek artıklarıyla ilişkilendiriliyor. Karşılaştırma yapıldığında, benzer bir alandaki tuvalet oturağında yalnızca 6.800, çöp kutularında ise 6.000 bakteri tespit edildi.

Kanepe Temizliği Önemli!

Araştırmacılar, kanepelerde sadece bakteriler değil, aynı zamanda maya, küf ve E. coli gibi ciddi sağlık problemlerine yol açabilecek patojenlerin de bulunduğunu belirtti. En temiz kanepe, şaşırtıcı bir şekilde küçük bir çocuğu olan bir aileye aitti. Ancak bu dahi tuvalet oturağından altı kat daha kirliydi.

Kanepeler Günlük Temas Yüzeyleridir!

Çalışma, kanepelerin yanı sıra çalışma masaları, dizüstü bilgisayarlar, televizyon kumandaları ve kapı kolları gibi günlük temas edilen eşyalarda da bakterilerin bulunduğunu ortaya koydu. Uzmanlar, kanepelerdeki mikropları azaltmak için günlük silme işlemlerinin yanı sıra periyodik olarak derin temizlikler yapılması gerektiğini öneriyor.

Karbonat ile Temizlik Önerisi!

Sofa Club’ın İç Mekan Uzmanı Monika Puccio, kanepelerdeki bakterileri azaltmak için karbonatın etkili bir temizlik malzemesi olduğunu belirtti. Kanepe kumaşına karbonat serpip 20-30 dakika bekledikten sonra vakumlayarak temizlik yapmanın mikropları azaltmada etkili olabileceğini söyledi.

Related Posts

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne ‘bıçak parası’ soruşturması: 11 gözaltı!

“Hastalardan bıçak parası talep ederek 10 milyon lira haksız kazanç elde edildiği” iddiası

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, “Bu kez o masada ilk kez kamu emekçisinin sözü söylenecek. 6 milyonun alım gücüne, haklarına böylesi keyfi bir karar mekanizmasıyla kader biçenler bu kez o masada karşılarında gerçekleri haykıran bir taraf görecek” dedi.

Temiz olayım derken kendinize zarar veriyorsunuz: İşte en yaygın hijyen hataları

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Alanbay, vajinal enfeksiyonların yaygınlığına dikkat çekerek, aşırı hijyen ve yanlış temizlik alışkanlıklarının mikrobiyotayı bozarak enfeksiyona davetiye çıkardığını belirtti. İşte sağlıklı vajinal flora için dikkat edilmesi gerekenler…

Prof. Dr. Haberal, yanığın önemine dikkat çekti: ‘Tüm toplumu ilgilendiren bir sorun’

“Bölgemizde Pediatrik ve Erişkin Yanıklar ve Önleme Kongresi”nde konuşan Prof. Dr. Mehmet Haberal, “Yanık her yerde, her an oluşabilir, herkesin başına gelebilir. O yüzden çok önemlidir ve tüm toplumu ilgilendiren bir sorundur” dedi

Uzman: Çölyak Hastalığının tek tedavisi glütensiz beslenme

Dahiliye Uzmanı Op. Dr. Dündar Güngör, çölyak hastalığının tek tedavisi glütenden kaçınmak olduğunu belirterek, “Yumurta, et, balık, tavuk gibi gıdalar tüketilirse çölyak hastalığını büyük bir oranda tedavi edilmiş oluyor ve bağırsak sağlığına kavuşmaya başlıyor. Aynı zamanda glütenden her zaman uzak durulması gerekiyor” dedi.

20’li yaşlarda kanser tehlikesi: Bu belirtileri göz ardı etmeyin

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Melih Şimşek, son yıllarda genç yaş grubunda meme, kolorektal, pankreas ve testis kanseri vakalarının arttığını belirtti. Özellikle ailede kanser öyküsü bulunan bireylerde, tarama ve kontrol süreçlerinin erken yaşta başlaması gerektiğini vurgulayan uzman, düzenli takiplerin hayat kurtardığını söyledi.