Daha fazla yumurta yemeniz gerektiğini gösteren belirtiler

Sinirlilik, titreme, yorgunluk, nedeni bilinmeyen korkular, garip baş ağrıları ve mide ağrıları… Bu belirtiler aslında yanlış beslenme alışkanlığından kaynaklanabilir. 

Çinli bilim insanları, beslenme düzenine probiyotik içeren gıdaların eklenmesini tam da bu yüzden öneriyor.  Kefir, yoğurt ve lahana turşusu gibi besinler faydalı bağırsak bakterilerini destekler.  Ayrıca, çinko açısından zengin olan yumurta sarısı gibi gıdaların da artan kaygı seviyelerini azaltmada etkili olabileceği ifade ediliyor. 

Uzmanlar, magnezyum açısından yetersiz bir diyetin de kaygı hissini artırabileceğini vurguluyor ve bu kapsamda baklagiller, ıspanak, tohumlar, tam tahıllar, kuruyemişler ve deniz yosunu gibi gıdaların tüketilmesini öneriyor. 

İş hayatını bile etkileyebilir

Kaygı bozuklukları, yanlış beslenme, alkol ve kafein tüketimiyle ise kötüleşebiliyor. Bu durumun en belirgin semptomu, ise ortada bir sebep olmadığı ya da önemsiz bir durum olduğu halde sürekli bir gerginlik ve aşırı duygusal tepkiler… Kaygı seviyesinin yüksek olması, bireylerin işlerini, önemli projelerini, toplantılarını ve hatta sosyal çevresini reddetmesine yol açabilir.

Kaygıyı hafifletmek için sağlıklı beslenme düzeninin yanı sıra doğada yapılan yürüyüşler, kaliteli uyku ve dans etmek veya parkta koşmak gibi keyif veren fiziksel aktiviteler önerilir.

Related Posts

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne ‘bıçak parası’ soruşturması: 11 gözaltı!

“Hastalardan bıçak parası talep ederek 10 milyon lira haksız kazanç elde edildiği” iddiası

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, “Bu kez o masada ilk kez kamu emekçisinin sözü söylenecek. 6 milyonun alım gücüne, haklarına böylesi keyfi bir karar mekanizmasıyla kader biçenler bu kez o masada karşılarında gerçekleri haykıran bir taraf görecek” dedi.

Temiz olayım derken kendinize zarar veriyorsunuz: İşte en yaygın hijyen hataları

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Alanbay, vajinal enfeksiyonların yaygınlığına dikkat çekerek, aşırı hijyen ve yanlış temizlik alışkanlıklarının mikrobiyotayı bozarak enfeksiyona davetiye çıkardığını belirtti. İşte sağlıklı vajinal flora için dikkat edilmesi gerekenler…

Prof. Dr. Haberal, yanığın önemine dikkat çekti: ‘Tüm toplumu ilgilendiren bir sorun’

“Bölgemizde Pediatrik ve Erişkin Yanıklar ve Önleme Kongresi”nde konuşan Prof. Dr. Mehmet Haberal, “Yanık her yerde, her an oluşabilir, herkesin başına gelebilir. O yüzden çok önemlidir ve tüm toplumu ilgilendiren bir sorundur” dedi

Uzman: Çölyak Hastalığının tek tedavisi glütensiz beslenme

Dahiliye Uzmanı Op. Dr. Dündar Güngör, çölyak hastalığının tek tedavisi glütenden kaçınmak olduğunu belirterek, “Yumurta, et, balık, tavuk gibi gıdalar tüketilirse çölyak hastalığını büyük bir oranda tedavi edilmiş oluyor ve bağırsak sağlığına kavuşmaya başlıyor. Aynı zamanda glütenden her zaman uzak durulması gerekiyor” dedi.

20’li yaşlarda kanser tehlikesi: Bu belirtileri göz ardı etmeyin

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Melih Şimşek, son yıllarda genç yaş grubunda meme, kolorektal, pankreas ve testis kanseri vakalarının arttığını belirtti. Özellikle ailede kanser öyküsü bulunan bireylerde, tarama ve kontrol süreçlerinin erken yaşta başlaması gerektiğini vurgulayan uzman, düzenli takiplerin hayat kurtardığını söyledi.