Devlet desteğiyle işini geliştirdi! Depremzede kadın ihracat ve istihdam hedefini büyüttü

Perizade Saygı: İstihdam Sayısını 3 Katına Çıkarmayı Hedefliyor

Adıyaman’da 2017 yılında bir tekstil firmasında lojistik müdür olarak işe başlayan 33 yaşındaki Perizade Saygı, buradan ayrılarak 2022’de memleketinde kendi tekstil atölyesini kurdu. 15 makine ile başladığı üretim sürecinde, markasını oluşturdu ve sosyal medya platformları aracılığıyla satışlarını gerçekleştirdi.

İşini genişletmeye karar veren Saygı, 2023 yılında Erzurum’da 2 ortağının da katkılarıyla 4 bin metrekarelik bir alana sahip tekstil fabrikası kurarak 50 kişiye istihdam sağlamaya başladı.

Aynı yıl Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman’da ailesinden ve yakınlarından 35 kişiyi kaybeden Saygı, ertesi yıl Erzurum’daki ortakları işten ayrılınca fabrikayı tek başına devraldı.

Bu yıl KOSGEB’in iş geliştirme desteğinden faydalanan Saygı, 2 milyon 300 bin lira değerinde 23 makine alarak üretim kapasitesini artırdı.

Asya, Ortadoğu ve Kafkasya’ya tekstil ürünleri ihraç eden Saygı, ihracat ve istihdam konularında hedeflerini genişletti. 2024 Kadın Girişimcisi Ödülü’nü kazanan Saygı, kadın istihdamına verdiği önemi AA muhabirine dile getirdi.

Girişimci Saygı, SGK’dan aldıkları destekle işlerini büyüttüklerini ve devletin kendilerine sağladığı desteklerin çok değerli olduğunu belirtti.

İstihdam Sayısını 3 Katına Çıkarmayı Hedefliyor

Yurt içinde ve yurtdışında büyüyen tekstil işinde kadın girişimcilerin ekonomiye katkısını vurgulayan Saygı, Erzurum’da ulusal markalara günlük 2 bin adet üretim gerçekleştirdiklerini anlattı.

Yerel yönetimin destekleriyle işini büyüten Saygı, hedefinin 2. OSB’de yer alarak burada 300 kişilik istihdam sağlamak olduğunu söyledi.

İhracata odaklandığını belirten Saygı, kendi markasıyla dünyaca ünlü markalara üretim yaptıklarını ve kadın ve çocuk giyim ürünlerine ağırlık verdiklerini aktardı.

Personelinin büyük çoğunluğunun kadın olmasından gurur duyduğunu söyleyen Saygı, başarıyla devam ettirdiği işinden keyif aldığını ve daha fazla istihdam sağlamayı hedeflediğini belirtti.

Related Posts

Benzinlik fiyatları havalimanlarıyla yarışıyor! Fiyat farkı 3 katına çıktı

Benzinlik istasyonlarında bulunan marketler adeta cep yakıyor. İstasyonlarda bir çikolatanın fiyatı markete göre 3 katı fazlasına satılıyor.

Dünyada otomobil almanın en pahalı olduğu ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

Otomobil sahibi olmak dünya genelinde giderek zorlaşıyor. Küresel ölçekte hazırlanan yeni bir rapor, sıfır araç fiyatlarının birçok ülkede belirgin şekilde arttığını ortaya koydu. Vergilendirme politikaları, döviz kuru etkileri ve ekonomik dinamikler …

Yurt dışından alışverişte yeni dönem! Artık her ürünün bir muhatabı olacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, e-ticarette yapay zeka destekli denetim sistemine geçileceğini ve Türkiye’ye satış yapan yabancı sitelere yerli temsilci zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

Bir alkol grubuna daha zam geldi: Yeni fiyatlar açıklandı

Alkol fiyatları ÖTV’deki artışın artından zamlandı. Bir alkol grubuna daha zam geldi.

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.

Avrupa’dan ABD ile ticaret anlaşması açıklaması: Tüm senaryolara hazırız

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Çarşamba günü Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği’nin ABD Başkanı Donald Trump yönetimiyle bir ticaret anlaşmasına varmak için yakın bir şekilde çalıştığını, ancak Brüksel’in tüm senaryolara hazırlandığını söyledi.