Dünya Bankası’ndan deprem bölgesine 500 milyon dolarlık yeni finansman

Hazine ve Maliye Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Türkiye’nin çeşitli alanlarda uygun koşullu ve uzun vadeli dış finansman sağlama çalışmaları devam ederken deprem bölgesine yönelik kaynak akışı da hız kesmiyor.

Bakanlığın yürüttüğü çalışmalarla deprem bölgesine yönelik “Kayıtlı İstihdam Yaratma Projesi”nin ikincisi Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından onaylandı.

500 MİLYON DOLARLIK YENİ FİNANSMAN

Söz konusu proje kapsamında Dünya Bankasından Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası AŞ’ye (TKYB) Bakanlık garantisi altında 500 milyon dolar finansman sağlanacak.

Projeden, depremlerden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa’nın aralarında olduğu 11 il ile Batman, Bingöl, Kayseri, Mardin, Niğde, Sivas ve Tunceli’yi kapsayan 7 komşu il yararlanacak.

Projeyle istihdamın korunması ve ilave istihdam oluşturulması için bu illerde faaliyet gösteren KOBİ’lere ve büyük ölçekli işletmelere uzun vadeli finansman sağlanması amaçlanıyor.

BAKAN ŞİMŞEK’TEN FİNANSMAN AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerin ardından bölgede yoğun şekilde yeniden imar faaliyetleri yürüttüklerini belirten Şimşek, şunları kaydetti:

“Afetin bölge ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltacak ve ekonomik toparlanmayı hızlandıracak çalışmalara önem veriyoruz. Bu kapsamda, başta Dünya Bankası olmak üzere uluslararası kuruluşlarla işbirliğimiz güçlü şekilde sürdürülüyor. Nihai hedefi kalıcı refah artışı olan ekonomi programımız çerçevesinde katma değerli yatırımın desteklenmesi, üretim ve ihracatın artırılması ve istihdamın güçlendirilmesi alanlarındaki çalışmalarımıza kararlılıkla devam edilmektedir.”

Related Posts

İBB’nin spor alanındaki bazı ücretsiz hizmetleri paralı oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) vatandaşlara ücretsiz olarak sunduğu bazı hizmetler, bugün itibarıyla paralı hale geldi.

Ruslar Türkiye’deki milyar dolarlık yatırımını elden çıkarıyor

Rusya’nın devlet nükleer enerji şirketi Rosatom, Türkiye’de inşa ettiği 25 milyar dolarlık Akkuyu Nükleer Santrali’n yüzde 49 hissesini satmak için görüşmelerde bulunuyor.

Öncü gösterge 8 ayın en düşüğünde

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye İmalat PMI verileri, Haziran 2025’te 46,7’ye gerileyerek son sekiz ayın en düşük seviyesine indi. Eşik değer olan 50’nin altında gerçekleşen bu sonuç, imalat sanayisinde daralma sinyallerinin …

Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreterliğine Nurullah Bakır atandı

Nurullah Bakır, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Genel Sekreterliğine getirildi.

Bakan Uraloğlu imzaladı: Afrika’ya tarihi destek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Moritanya, Somali, Kongo Cumhuriyeti, Cibuti, Liberya, Gine ve Gana olmak üzere 7 Afrika ülkesiyle Ulaştırma Bağlantısallığının Güçlendirilmesi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzaladıklarını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Bu mutabakat zaptıyla, Afrika limanları ile Türkiye limanları arasında doğrudan bağlantılar kuracağız. Afrika, Basra Körfezi üzerinden Kalkınma Yolu’na, Türkiye üzerinden de Orta Koridor’a entegre edilecek” dedi.

Temmuzda zamlar yağmur gibi yağacak: Akaryakıt, sigara, bedelli askerlik…

Temmuz ayının gelişiyle beraber birçok kalemde otomatik fiyat artışı gündemde. Temmuz ayı enflasyon rakamları sonrası uygulanacak güncellemeler, vatandaşların temel harcamalarını doğrudan etkileyecek. Akaryakıt, sigara ve bedelli askerlik gibi birçok kalem grubuna zam yağmuru yağacak. İşte detaylar…