Online alışverişte ikinci ele koştular

İkinci El Ürünler Türkiye’de Trend Oldu!

Son dönemde global trendler ve ekonomik etkilerle birlikte Türkiye’de online alışveriş tüketicilerinin ilgi odağı ikinci el ürünlere kaydı.

Sahibinden.com CEO’su Burak Ertaş, ikinci el eşya pazarının hızla büyüdüğünü belirterek, en hızlı büyüme gösteren kategorinin ikinci el ürünler olduğunu vurguladı. Artık ikinci el alışverişin bir tasarruf değil, çevresel bir sorumluluk olduğunu dile getiren Ertaş, Fransa gibi ülkelerde ikinci el ürün kullanmanın utanılacak bir durum olmadığını söyledi. Türkiye’de de bu algıyı değiştirerek, bir ürünün tekrar kullanıma kazandırılmasının doğaya ve dış ticaret açığına katkı sağlayacağını ifade etti. Ertaş, ikinci el kategorisinin yüzde 50-100 arasında büyüme potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

OTOMOBİL İLANLARI HIZLA SATILIYOR

Ertaş, platformda yer alan ikinci el ilan sayısının oldukça yüksek olduğunu belirterek, “Otomobil kategorisinde satış süresinin ortalama 21 gün olduğunu, konut kategorisinde ise 53 gün, cep telefonu kategorisinde ise 6-7 gün olduğunu” açıkladı.

Ekonominin genel durumuna bağlı olarak otomobil ve konut gibi kategorilerde ilanda kalma süresinin değişebileceğini belirten Ertaş, “Son iki yılda otomobil kategorisinde satış süresi 15 güne kadar düştü, şu anda ortalama 21 gün. Gayrimenkulde kredili satışlarda düşüş var, fiyatlar reel olarak 13 aydır düşüşte. Benzer şekilde otomobil piyasasında da durum aynı. Sıfır araç bolluğu ikinci el piyasayı dengeliyor” şeklinde konuştu. Ertaş, mobil uygulamalar da dahil olmak üzere aylık 65 milyonun üzerinde tekil kullanıcıya eriştiklerini ve aylık 550 milyonun üzerinde ziyaret aldıklarını, ziyaretlerin ortalama 18 dakika sürdüğünü belirtti.

Related Posts

Google’ın ana kuruluşu Alphabet uçuşa geçti, Intel yerinde saydı!

Google’ın çatı şirketi Alphabet, 2025’in ilk çeyreğinde gelirini yüzde 12 artırarak 90,2 milyar dolara çıkardı. Yapay zekâ destekli büyümesiyle beklentileri aşan şirket, 70 milyar dolarlık hisse geri alımına hazırlanıyor. Aynı dönemde Intel ise gelir artıramadı, zararını ise ikiye katladı.

Apple’dan Çin’e büyük darbe: iPhone üretimi Hindistan’a taşınıyor!

ABD-Çin ticaret savaşının gölgesinde Apple, radikal bir hamleye hazırlanıyor. Financial Times’a göre teknoloji devi, 2025 itibarıyla ABD’de satılan tüm iPhone’ların montajını Hindistan’a kaydırmayı hedefliyor. Bu karar, hem Çin’e bağımlılığı azaltma stratejisinin hem de Hindistan’ın teknoloji üssü olma yolundaki yükselişinin güçlü bir göstergesi.

Türkiye’ye dev güven imzası! Ziraat Bankası’ndan 1.75 milyar dolarlık rekor sendikasyon

Ziraat Bankası bir defada sağlanmış en büyük sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisini temin etti. Genel Müdür Çakar 1.75 milyar dolarlık işlemin Türkiye’ye duyulan inancın göstergesi olduğunu vurguladı.

AJet, İstanbul çıkışlı yurt içi tavan bilet ücretini açıkladı

AJet, İstanbul çıkışlı yurt içi uçuşlarının tavan bilet ücretini açıkladı. Tavan bilet ücreti 2 bin 850 TL olarak belirlendi. İşte detaylar…

Sanayide yatırım iştahı zayıflıyor: TCMB’den 2025 için temkinli tablo

TCMB’nin 2025 bahar dönemi Yatırım Eğilimi İstatistikleri’ne göre, imalat sanayisinde bu yıl yapılması planlanan yatırım harcamalarına dair artış beklentileri zayıflamaya devam ediyor. Özellikle büyük ölçekli işletmelerde yatırım iştahı, önceki döneme kıyasla daha temkinli bir tablo çiziyor.

TCMB Başkanı Karahan ABD’de konuştu: Sıkı para politikası, fiyat istikrarı sağlanana kadar sürecek

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyonda kalıcı düşüş ve fiyat istikrarı sağlanana kadar sıkı para politikasının kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Washington’daki sunumunda iç talepteki ılımlı seyir, TL’nin reel değer kazanması ve maliye politikasıyla koordinasyonun dezenflasyonu desteklediğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir